Hurja toimintakuukausi Suomi sata (100) – hengessä

Posted by on maalis 25, 2017 in Galleria | 0 comments

Akaan Seudun Diabetesyhdistys ry päätti viime vuonna juhlistaa Suomi 100 – teemaa toimimalla.

Sata kivaa lapsille

Laskiaissunnuntaina helmikuussa pidetty lastentapahtuma Sata kivaa lapsille oli varsin onnistunut tapahtuma. Idean äiti Erja Sassi Akaan Viialasta teki ison työn kootessaan monipuolisen ohjelman. Elävän musiikin yhdistys Almun muskarilaiset viihdyttivät musiikillaan. Viialan VPK:n paloauto herätti ansaittua huomiota ja kunnioitusta, SPR:n Viialan osaston edustajan osaavat esittelyt ensiavusta nimenomaan diabetestapauksissa keräsi huomiota, kirpputorikauppa kävi, buffetissa riitti pulinaa ja päivänpaistetta.

 

Ehdottomia kohokohtia olivat hypokoira Redin ja isäntänsä 12 v Veikka Laavolan vierailu sekä pitkään läsnä ollut ja mäkeäkin laskemaan intoutunut Akaan Seudun maskottikissa Aksu Pippuri Hunajahäntä. Lapset eivät lakanneet halaamasta eikä Aksu vastaamasta haleihin!

Pihalla laskettiin mäkeä ja nautittiin makkarasta ja muusta. Haussalon Erkki hoiteli grilliä Kristiina Lepolan avustamana, Rautiaisen Miika kuvasi, Venla ja Marita hoitelivat buffettia, Järvilahden Jaana kauppaili allekirjoittaneen kanssa arpoja. Muutenkin tuli säntäiltyä sinne tänne kuten tapana on.

TV-inserttiä kuvaamassa

Samalla kellonlyömällä, kun Iivo Niskanen hiihti maaliin maailmanmestarina, MTV:n auto kurvasi Pekka Vilppaan rakentamalle Mielon laavulle Akaan Toijalassa. Meitä oli pyydetty tekemään Diabetesliiton insertti kuntavaalien ja Pieni ele-keräyksen tahdittamiseksi keväällä 2017. Lähetys on 3.4.2017 klo 6.40 MTV:ssä.

Meitä oli paikalla luonnonläheisessä ympäristössä Erkki ja Vuokko Haussalo ja Ninja, Tuula ja Timo Saarinen, Miika Rautiainen, Timo Rajala sekä Anja ja Pekka Vilpas. Nokipannukahvit, mahtavat makkarat, hyvät jutut. Ja tietenkin Oscartasoiset esiintymisemme!

Tossua toisen eteen-kävelyt

Maaliskuun 1. päivänä toteutuivat Tossua toisen eteen-kävelyt kolmella lähdöllä. Tällä kertaa osallistujia oli 31 kävelijää. Ihan hyvä määrä, joskin parempaankin me pystymme.

Kirkkokonsertti Akaan kirkossa

Seitsemänkymmentä (70) vuotta täyttävä Helsingin Poliisisoittokunta konsertoi Akaan kirkossa 16.3.2017. Paikalla oli suntion tarkan laskennan mukaan 202 henkeä. Se on hieno määrä.

Akaan Seudun Diabetesyhdistyksen järjestämän konsertin ohjelma oli laadittu meneillään olevan Suomi 100-juhlavuoden teemoihin. Saimme kuulla muun muassa Leevi Madetojaa, Jean Sibeliusta ja Jukka Linkolaa. Sibeliuksen Jääkärinmarssi, Usko Meriläisen Partita for Brass ja Timo Forsströmin Tornien soitto lämmittivät yleisön. Jukka Linkolan Tempo di Tango innoitti ylikapellimestari Sami Ruusuvuoren tervehtimään yleisöä lentosuukoin.

Konsertin kolehtituotto, jonka määrä ilmoitetaan myöhemmin, luovutettiin Akaan seurakunnan nuorten Taizen matkan tukemiseen. Taize-yhteisössä keskeistä on askeettisuus, hengellisten asioiden jakaminen, talkootyö ja hiljentyminen. Konsertin järjestämällä Akaan Seudun Diabetesyhdistys ry haluaa tervehtiä kaikkia suomalaisia kotimaamme juhlavuotena. Me olemme vähintään yhtä hyviä kuin muut.

Konsertin päätteeksi Venla ojensi ylikapellimestari Sami Ruusuvuorelle ison purkin hunajaa kukkasina. Muut soittajat saivat pienemmän purkin siinä toivossa, että heistäkin joskus kasvaisi suuria kapellimestareita tai ainakin artisteja. Erityisen huomion ja kiitoksen ansaitsevat huilisti Panu Matilainen ja klarinetisti Samuli Turunen. Heitä kumpaakin pianolla säesti Heikki Elo. Upeat ja värähdyttävät esitykset kerrassaan. Konsertin kolehtituotto 552,27 euroa luovutettiin kirkonvuokrana Akaan seurakunnan nuorten Taizen matkan tukemiseen. Hyvää matkaa ja toivomme taas kuulevamme uutiset, kun reissu on onnellisesti takana.

Ja sitten Diabeteskeskukseen

Kun juurikin oli toivuttu kirkkokonserttiin, oli aika astua Mettäsen bussiin, joka kuljetti 38 yhdistyksen aktiivia Aitolahteen Diabeteskeskukseen tutustumaan. Aloitettiin aamiaisella, jonka keittiö oli loihtinut. Sen jälkeen alkoi kevyt jumppa Eira Taulaniemen vetämänä – ja mukava jumppa se olikin. Yksinkertaista, mutta tehokasta!

dk-1703-4

Kajan luennolla

dk-1703-2

jumpalla

dk-1703-3

mahtavaa parihierontaa

dk-1703-1

Seuraava ohjelmanumero olikin lounas. Se oli todella iloinen yllätys: runsas ja maukas! Ihan juhlaruokaa! Kaja Normet luennoi lounaan päälle diabetesasioista. Vaikka hetki ei ole otollisin, väkemme jaksoi komeasti kuunnella noin 90 minuuttia. Kaja on osaava ihminen. Lisäksi hänen puheensa viehättävä aksentti – kotoperäinen – saa esityksestä vielä mielenkiintoisemman – hyvällä tavalla. Kiitos!

Koimme olevamme ”kaik yhes koos”. Kustannus kaikkinensa 38 euroa per henkilö ei sisältöönsä nähden ole ollenkaan suuri. Raha on rahaa, mutta mitä sillä saa, on punninnan arvoinen asia. Me koimme saavamme laatua. D-kaupassakin kerittiin käydä. Mukaan tarttui jumppahärpäkkeitä ja muuta tarpeellista.

Kevätkokous perinteiseen malliin

Noin kuukauden (26.2.-22.3.) rupeama päättyi kevätkokoukseen Akaan Toijalassa. Paikalla oli 23 yhdistyksen jäsentä. Asialista eteni Venlan johdolla ripeästi. Tilinpäätös ja toimintakertomus kuultiin ja todettiin taas paljon tehdyksi. Vastuuvapaudet myönnettiin kaikille toimijoille. Suunniteltiin tulevaisuuttakin. Diabeteskeskuksen kurssit sekä muut toiminnot herättivät keskustelua ja kysymyksiä. Aika näyttää mihin keretään.

Kevät jatkuu rauhallisemmin, kesäretki lähestyy

Kevät ja kesä lähestyvät. Vielä kävellään kolmena kuukautena ja pidetään jäsentapaamiset Akaassa ja Urjalassa. Kesäretki suuntautuu Heinävedelle, Joensuuhun ja Kuopioon heinäkuussa. Kauppa käy jo kuumana ja Alangon Hannu kuittailee ilmoittautumisia.

Timo Rajala, sihteeri

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *