Makea kansalaisjuhla pursusi hyvää ja hunajaista mieltä

Posted by on syys 2, 2015 in Galleria | 0 comments

_SAM1313-24

Akaan Seudun Diabetesyhdistyksen järjestämä makea kansalaisjuhla Diabetesliiton 60-vuotisen taipaleen suunnassa keräsi hyvän matkaa yli sata kuulijaa Toijalan yhteiskoulun auditorioon.

Sen jälkeen kun oli nautittu maukkaat kahvit, joiden serveeraamisesta on kiittäminen Anne Terviä, Vuokko Haussaloa, Kristiina Lepolaa ja Jaana Järvilahtea, siirryimme saliin, jossa aivan aluksi saimme korkeatasoisen musiikkituokion, jonka loihtivat Eero Keski-Petäjä, laulu, Heikki Ali-Löytty, koskettimet ja Jenny Mustikka, sello. ”Ruislinnun laulu korvissani, tähkäpäiden päällä täysi kuu, kesäyön on onni omanani, kaskisavuun laaksot verhouu.”

_SAM1279-13
Diabeteslääkäri Atte Vaden

_SAM1245-8
Heikki Ali-Löytty, Jenny Mustikka ja Eero Keski-Petäjä

Juhlapuheen pitänyt lääkäri Atte Vaden kertasi diabeteksen kanssa elämisen peruskysymyksiä: ravintoa, liikuntaa, lääkitystä, mielenvirkeyttä, omahoitoisuutta, tasapainoa. Uuttakin kuultiin mm. pissattajista ja muista lääkkeistä. Kehitteillä on monen sortin vekottimia, jotka toivottavasti tulevaisuudessa helpottavat diabeetikoiden elämää.

–60-vuotias Diabetesliitto on valtakunnallinen toimija, paikallisyhdistykset ovat toiminnan sydän ja keuhkot. Kysymys on yhteistyöstä ja vuoropuhelusta. Tarvitaan probakandaa sanottiin jo vuonna 1955. Ei se vaatimus mihinkään ole kadonnut, totesi puheenjohtaja Timo Rajala päätös- ja kiitossanoissaan.

Yhdistys luovutti juhlivalle liitolle ison purkin hunajaa ja toiminnanjohtaja Janne Juvakalle pienemmän, mutta oman. Hunajat ojensi yhdistyksemme jäsen, hunajaidean isä Risto Niilimäki. Kiitoskiitoksissaan Juvakka tervehti runsaslukuista yleisöä ja huomautti siitäkin, että Akaassa ja Urjalassa näemmä saadaan väki liikkeelle, kuten tämäkin tilaisuus osoittaa.

Haitarimestari Osmo Korpela

Haitarimestari Osmo Korpela

Illan komeimmat aplodit taisi kerätä haitarimestari Osmo Korpela. Hänen loihtimansa Armas Järnefeltin Kehtolaulu päätti tilaisuuden juhlavasti. Päätösmusiikki symboloi sitä, että nukkuminen ja uni ovat jokaisen ihmisen terveyden kannalta erittäin tärkeitä. Ruususen uneen vaipumiseen ei ole yhdistystoiminnassakaan varaa.

Tilaisuudesta poistuttaessa Hannu Alanko, Erkki Haussalo ja Reijo Mäkinen jakoivat 80 jäsenkaavaketta siinä tarkoituksessa, että jokainen etsisi yhden uuden jäsenen. Lomakkeet loppuivat kesken. Odotamme liittymispiikkiä.

Juhlat onnistuivat erinomaisesti: kiitos esiintyjien, asiantuntijoiden, Liiton toiminnanjohtaja Juvakan ja hienon hienon yleisön.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *