Lentävästi Lempäälässä

Posted by on marras 12, 2015 in Galleria | 1 comment

Yli sata ihmistä kokoontui Lempäälän Kanavan koululle torstai-iltana. Lempäälän-Vesilahden yhdistyksen järjestämä kansalaisjuhla Diabetesliiton 60-vuotisjuhlan suunnassa oli hieno tilaisuus. Tahtia ei haitannut, vaikka ulkona vallitsi marraskuinen pimeys ja taivas vihmoi vettä. Sisällä tunnelma oli lämmin.

WP_20151112_17_06_11_Pro

Diabetesliiton hallituksen puheenjohtaja Tommi Vasankari avasi tilaisuuden.

WP_20151112_18_26_59_Pro

Lempäälä-Vesilahden Diabetesyhdistyksen puheenjohtaja Juhani Tokola.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puheenjohtaja Juhani Tokolan ja Diabetesliiton hallituksen puheenjohtaja Tommi Vasankarin avaussanojen jälkeen estradille asteli Anneli Saaristo pianisteineen. Evakon laulu, Eres tu, Laihduttajan samba, La Dolce Vita ja monet muut lämmittivät yleisön. Lämmin oli artistikin. Hän riisui mm. korkokengät kesken matinean siksi, että hän inhosi niitä. Diabeetikko tunnelmoi diabeetikoille ja läheisille. Bravo!

WP_20151112_18_06_31_Pro

Laulaja Anneli Saaristo ja pianisti Eliina Mäkipää esiintyivät diabetesväelle.

Vanha tuttumme, lääkäri Atte Vaden esitelmöi tuttuun tenhoavaan tapaansa. Tällä kertaa keskipisteessä olivat diabeteksen lisäsairaudet: sydänongelmat, aivohalvaus, retinopatia, neuropatia ja nefropatia. Vilahtipa jutuissa amputaatiokin. Siis: sydän, aivot, hermot, munuaiset, silmät, jalat – koko keho, koko ihminen sisältä ja päältä.

Jos Anneli Saaristo hurmasi yleisön, jäsenemme mainio punkkitohtori Jaakko Jaska Tammi taisi loppupelissä hurmata artistin. Anneli Saaristo kysyi kesken kimaransa, olisiko kenelläkään nenäliinaa. Yleisö hölmistyi. Eturivistä eräs rouva luovutti kankaisen nenäliinan. Sanoi lainanneensa sitä Anita Hirvosellekin. Hyvänä kakkosena oli Jaska, joka ojensi Annelille punaisen
nenäliinan – aatteenvärisen.

Kun artisti poistui, Jaska sai korkojen kanssa takaisin. Katso kuvaa, se kertoo enemmän kuin tuhat slaidia kalvosulkeisia.

WP_20151112_18_22_15_Pro

Kiitos Anneli ja Atte! Kiitos lempoislaiset ja vesilahtiset

Timo Rajala

One Comment

  1. Kiitos mukavasta tapahtumasta! Pimeässä ja sumussa seikkailun jälkeen löysimme lopulta perille ja kyllä kannatti. Anneli Saariston tulkinnat veivät minut täysin mukaansa ja Atten valistukset ovat kansanläheisiä. Aina saa jotain uutta ajankohtaista tietoa vaikka monet kerrat näistä samoista asioista puhutaankin. Mukava oli tavata taas tuttuja ja kutsujien väkeä. Kyytiläisillä oli kuulemma turvallinen matka vaikkei kuski mitään nähnytkään! Terveisin Urjalasta Paula

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *