Kesäjuhlilla oli kivaa

Posted by on kesä 14, 2015 in Uutiset | 0 comments

Kesäjuhlilla oli kivaa

Alkukesän vihreyttä ja tuoksuja tulviva hämäläissatakuntalainen pirkanmaalaissää ja -maisema, aurinkoa ja väliin pienen pientä, mutta haittaamatonta sateenripsua, erinomaista lihakeittoa, kahvia, piirakkaa, höyryävän kuumaa makkaraa, kiihkeitä, mutta reiluja kamppailuita lajeina ketjunheitto, lätkä ja tikanheitto.

Akaan Seudun Diabetesyhdistyksen  ja Lempäälän-Vesilahden Diabetesyhdistyksen joukot pääluvultaan yhteensä 67 viettivät kesäjuhlaa Vesilahdella Hukianhovissa. Puitteet ovat kesätapahtumaan erittäin sopivat ja osallistujajoukko mitä parhainta ainesta.

Aluksi syötiin tietenkin. Lihakeitto oli Sorrin padassa pitkään hautunutta ja hyvää. Santsattiin eikä kertoja laskettu.

Sopimus yhteistyöstä: toimeenpano on tärkeintä

Yhdistykset solmivat talvella puitesopimuksen yhteistyöstä. Hukiatapahtuma oli ensimmäinen kunnon kosketus toisiimme. Esittelyt toteutettiin korttipelin hengessä niin, että jokainen lempääläläinen/vesilahtelainen sai kortin toisesta pakasta ja sama määrä toisen yhdistyksen porukkaa toisesta pakasta. Ja ei kun sitten vaan kumppania etsimään.

Jokainen löysi oman pataässänsä ja hyvän tyyppinsä. Tarinaa olisi jatkunut minne asti vaan.

Heittolajeissa jokainen sai laittaa pelin parastaan. Osallistuminen oli hyvin aktiivista ja suorastaan jonoja syntyi suorituspaikoille. Tiukkojen kisojen lomassa saattoi rupatella päivänkohtaisia, kas kun oltiin jo astetta tutumpia. Selvää oli, että joku tunsi ennestään jonkun siitä toisestakin porukasta ja joku muu taas jonkun toisen. Verkosto alkoi kutoutua ihan omia aikojaan.

Akaa niukkaan voittoon 19-17

Kesäisten kahvihetkien jälkeen ohjelmassa oli palkintojen jako kenttälajeissa niin naisille kuin miehillekin. Palkintojen hankinnassa oli noudatettu tarpeellisuuskriteereitä: voittajalle kaupunkihunajaa, kakkoselle kahvia ja kolmannelle ämpäri.

Tiukan taistelun jälkeen voitiin julistaa lopputulos. Lätkän heitossa Lempäälä-Vesilahti oli omaa luokkaansa. Akaan porukka menestyi selkeästi tikanheitossa.  Ratkaisevaan asemaan nousi siten kettinki. Miesten kettinkisa päättyi tasapeliin 3-3. Akaan naiset voittivat numeroin 4-2. Näin ollen Akaan Seudun Diabetesyhdistys oli kokonaiskilpailussa niukasti parempi numeroin 19-17.

Väliin saimme kuulla tarinaa kuppauksesta ja rukiin elämänkaaresta. Vuokko niistä meille kertoi.

Runsas arpajaispöytä tyhjeni voittajille. Kiitokset yhdessä ja erikseen kaikille lahjoittajille. Kuvagalleriassa on luettelo. Kilpailujen tulokset julkaistaan näillä sivuilla myöhemmin.

Tapahtuma oli onnistunut. Sinikka Kilpinen ehdotti jo, että uusitaan ensi vuonna. Aivan varmasti uusitaan. Muodossa tai toisessa, tässä tai siinä paikassa.

Hieno kesä jatkuu.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *