Järjestöpäivien satoa

Posted by on touko 26, 2016 in Galleria | 1 comment

Akaa maailmankartalle – hunajapurkki kerrallaan

Kuva Johanna Häme-Sahinoja

Kuva Johanna Häme-Sahinoja

Sain tilaisuuden esitellä yhdistyksemme toimintaa Kuopioon kokoontuneelle järjestöpäiväväelle. Teemaksi oli annettu ”yhdistyksen yleisesti virkeä toiminta”. Erityinen huomio valitsijoilla lienee kiinnittynyt siihen, että jäsenmäärämme on vuosina 2013-2016 huomattavasti noussut ja määrä on pysynyt vakaana.

Aluksi kysyin, missä Akaa on. Se tiedettiin. Ainakin Tampereella. Mitä ”akaa” tarkoittaa olikin jo visaisempi kysymys. Ei auttanut edes vinkki siitä, että tässäkin salissa sitä on paljon. Liian helppoa olisi ollut sanoa, että katsokaa ulos. Siellä näet liplatteli kauniissa auringonpaisteessa Kallavesj.

No vettähän se meinaa. Muinaisgermaanisen ”akatz” sanan suunnassa.

Kerroin avoimen ja monikanavaisen viestinnän puolesta. Lehdet, tiedotteet, seurapalstat, tekstarit, kokoukset, puskaradio. Korostin toiminnan iloista luonnetta. ”Ken vaivojansa vaikertaa, on vaivojensa vanki,” Toki pohdimme sairauden eri ulottuvuuksia, harjoitamme valistustoimintaa, mutta sittenkin yhdessä olo, musiikki, liikkuminen ovat tärkeitä.

Erityisen puhuttelevana yleisö piti matkanjärjestämistoimintaamme. Ja aivan erityisen huomion sai osakseen juttu sokkomatkoista. Kysymyksiä sateli useampia: minne, kuka pääsee, kuka tietää, mitä maksaa, kuka jaksaa? Tulevaa kesäreissua varten sain selkeät kontaktit Poriin ja Raumalle. Tapaamisiin. Vaasan kanssahan asiat ovat jo pitkällä.

Kaikessa toiminnassa tavoitellaan jotakin. Voimme hyvin mielin sanoa, että hallituksen määrätietoinen työskentely on lisännyt tietoisuutta toiminnasta ja diabeteksesta. Yhteistyö terveydenhuollon ja muun järjestökentän kanssa on tiivistynyt ja kuten sanottu, jäsenmäärä on mukavasti kasvanut. Silti: haastetta riittää, sillä järjestäytymisaste Akaassa ja Urjalassa on edelleen alle 20 %. (TR)

One Comment

  1. Olipa hienoa, että Akaa tuli tutuksi myös tässä yhteydessä. Ja että meidän yhdistys jälleen kerran on huomioitu kasvavana ja vireänä toimijana. Tästä voidaan kiitellä paljon aikaa saavaa hallitusta, joka toimillaan on saanut jäsenet aktivoitua.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *