Diabetesliiton toimintapalkinto Akaaseen

Posted by on kesä 11, 2017 in Uutiset | 0 comments

Suomen Diabetesliiton Liiton kokous pidettiin Turussa toukokuussa kesäisissä tunnelmissa. Liiton kokous on järjestön ylin päättävä elin. Sinne kokoontuu yleensä noin puolet järjestön jäsenyhdistyksistä aina Hangosta Utsjoelle asti.

Ohjelma on asiapainotteinen tavanomaisten kokousasioiden lisäksi. Tällä kertaa treenattiin viestintää ja jäsenhankintaa, jotka molemmat ovat perin tärkeitä kaikessa yhdistystoiminnassa.

Liiton kokous valitsi hallitukseen erovuoroisista uudelleen Sari Siikasalmen ja Erkki Vartiaisen ja uutena kansanedustaja Sari Sarkomaan.

Puheenvuoroissa korostui ennen muuta huoli liiton jäsenmäärästä sekä lääkekorvauksien muuttunut säätely. Erityistä huolta aiheuttaa sekin, että eritoten vähävaraiset diabeetikot ovat vaarassa joutua heikommalle omahoidolle. Rahat eivät riitä lääkkeisiin. Näinhän asia ei voi olla.

Erityisasiantuntija Riitta Vuorisalo piti alustuksen biosimilaareista. Puhe niistä tuskin jää tähän alustukseen.

Akaa rules

Palkitseminen on päivän juhlahetkiä. Akaan Seudun Diabetesyhdistys vastaanotti vuoden 2016 toimintapalkinnon tunnustuksena aktiivisesta, ulospäin suuntautuvasta toiminnasta, josta on lisäksi viestitty hyvin.

  • Pidän huomionosoitusta merkittävänä, kun otetaan huomioon, että Liiton jäsenmäärä on vähentynyt viime aikoina, mutta me olemme onnistuneet kasvattamaan nettojäsenmääräämme yli sadalla jäsenellä viimeisten 4 vuoden aikana, sanoo yhdistyksen puheenjohtajana vuosina 2013-2016 toiminut Timo Rajala. – Olisi toivottavaa, että jäsenkehitys säilyisi myönteisenä. Jäsenyydestä on selviä etuja. Tämä on sitä paitsi hauskaa porukkaa, hän jatkaa.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *